Soal Jawab Pink Lady Yang Popular

Ini adalah soalan mengenai pink lady yang seringkali ditanyakan. Jangan risau, setiap soalan pasti ada jawapannya. Jom baca soal jawab ini untuk tambah ilmu pengetahuan.

S: Satu botol berapa kapsul?

J: 1 botol 60 kapsul. Berbaloi dan jimat. Boleh tahan sebulan lebih.

S: Cara makan macam mana?

J: Ambil 2 biji sehari selepas sarapan pagi. Apabila period, berhenti dulu makan pinklady.

S: Umur berapa boleh makan?

J: Seawal umur 15-65 tahun boleh amalkan.

S: Apa fungsi utama produk ni?

J: Bentuk badan wanita jadi bentuk yang ideal , seksi dan berseri-seri. Secara automatik yang gemuk boleh kurus dan yang kurus boleh gemuk, yang tak ada aset jadi mantap.

S: Produk ni dari mana dan ada kelulusan?

J: Produk adalah Buatan Malaysia, milik bumiputera dan keluaran kilang GMP. Tiada bahan terlarang 100% herba.

S: Ibu mengandung boleh makan?

J: Tidak digalakkan ibu mengandung makan walaupun boleh, sebab orang pregnant nie lain-lain. Ada lagi 1 nyawa dalam perut tu. Bimbang jika bayi ade komplikasi apa-apa. Lebih baik ambil selepas bersalin.

S: Kenapa saya rasa pening dan mual bila makan?

J: Itu normal. Memang biasa ada yang belum biasa akan rasa mual/pening. Jangan risau, itu tindak balas awal. Bermakna Pinklady bertindak balas dengan badan kita. Disaran lebihkan lagi minum air masak dan lebihkan makan sayuran segar dan buahan.

S: Waktu period boleh tak makan?

J: Seeloknya stop sekejap waktu period/haid. Time period ni hormon tak stabil. Collagen dan Estrogen badan tak aktif.

S: Waktu paling baik untuk makan?

J: Sejam selepas sarapan atau sejam selepas makan tengah hari. Sebab waktu ni badan tengah ‘fresh’ dan hormon tengah cantik. Ia akan bertindak balas dengan badan.

S: Berapa lama biasa boleh nampak kesan?

J: Hasil adalah berbeza untuk setiap individu. Ada yang nampak kesan serta merta dan ada yang nampak kesan dalam 2 minggu.

S: Kalau ‘bleeding’, boleh ke makan?

J: Jangan makan dulu. Pergi jumpa doktor dan buat semakan. Dikhuatiri ‘bleeding’ tu ada kaitan dengan jangkitan.

S: Menyusu badan boleh tak makan?

J: Boleh. Tapi biar lepas dulu fasa anak demam kuning.

S: Jika ada penyakit kronik seperti darah tinggi, kencing manis atau jantung boleh makan?

J: Cuma kalau sakit itu kritikal lebih baik rujuk pada doktor sakit itu, sebab takut makan ubat hospital dan tak berkesan bila diamalkan.

S: Dah monopos boleh makan?

J: Monopos tu semua wanita akan lalui. Cepat atau lambat sahaja. Bila dah monopos hormon tak stabil. Fungsi utama pinklady akan menstabilkan hormon. Walaupun dah monopos masih bole makan. Tiada kesan sampingan.

S: Selain daripada besarkan payudara & punggung, apa lagi manfaat lain yang ada?

J: Manfaat lain adalah hilangkan parut muda, atasi masalah rambut gugur, stabilkan kitaran haid, atasi masalah senggugut, tingkatkan nafsu hubungan intim.

S: Dalam bahan ada kolagen tak?

J: Tiada vitamin c, tiada kolagen, tiada steroid hormon. 100% herba organik.

S: Jika payudara dah sedia besar, boleh jugak ke makan?

J: Boleh. Ia berfungsi bagi pembesaran secara semulajadi sebab ia bukan pil hormon yang besarkan payudara secara cepat. Saiz payudara akan jadi ‘ideal’ mengikut kesesuaian saiz badan. Jika dah sedia besar, ia akan membentuk paydara supaya lebih firm dan curvy.

S: Kenapa kandungan 6 bulan ke atas kena berhenti makan?

J: 1. Ia menguatkan otot vagina dan pembinaan tisu. Bila kandungan bayi membesar, otot yang terlalu kuat dah tak diperlukan sangat untuk memudahkan bayi lahir nanti. 2. Waktu pregnant 6 bulan ke atas kelenjar susu dah mula aktif. Ketika ni payudara akan besar sendiri sebab diisi oleh susu. Tiada halangan jika nak makan pada waktu ni, ia tetap selamat untuk semua orang. Tiada kesan sampingan.

S: Tiroid boleh makan?

J: Ya, boleh. Jika pesakit itu mengandung, jangan risau, tiroid terjadi hanya sementara sahaja. Selepas bersalin nanti akan beransur hilang. Sebab terjadi tiroi adalah dari consumption hormon oleh badan terlalu tinggi semasa mengandung. Jika tidak mengandung, mungkin tiroid itu berpunca dari kekurangan iodin dalam badan atau faktor keturunan. Kesan rawatan hospital beradiasi sama ada melembapkan kesan atau sebaliknya tidak dapat dipastikan. Boleh cuba makan pink lady selama 30 hari. Sememangnya tiada masalah pesakit ini untuk makan sebab ia tiada bahan aktif, steroid dan sebatian protein.

S: Berat kategori ‘underweight’ boleh makan?

J: Ia bukan ubat kurus. Fungsi utama ialah membentuk badan wanita menjadi bentuk yang paling ideal, seksi dan berseri. Secara automatik yang gemuk boleh jadi kurus dan yang kurus kering akan nampak berisi. Cukup 6 bulan boleh ucapkan selamat tinggal pada badan yang ala2 makcik bawang tu.

S: Kenapa saya makan period saya lambat?

J: Ia kaya dengan acid tannic, dan tak ada sebab pun nak menganggu period. Sebaliknya ia akan memulihkan lagi.

9 Faktor Utama Kenapa Period Lambat

1) Perubahan berat badan mendadak
2) Stress
3) Sakit (demam dll)
4) Perubahan rutin (cth: pindah rumah, tukar shift kerja dll)
5) Pertambahan aktiviti fizikal
6) Pra-menopause
7) Ambil pil perancang
8) Ambil pil kurus
9) Mengandung

S: Menyusukan badan dan bayi ada g6pd boleh makan?

J: Setiap penghidap g6pd ada peringkat enzyme deficit level berlainan. Tidak tahu sama ada level dia tinggi atau rendah. Walaupun ia tiada sebatian protein, subsctance yang bagi kesan pada sel kemungkinan akan bagi kesan pada penghidap penyakit ini.

Bila makan pink lady, amalkan 3 perkara ini:

1) Clean diet
2) Gaya hidup aktif
3) Banyak minum air masak

S: Makan 2 suplemen dalam satu masa boleh?

J: Suplemen boleh. Jika ubat hospital perlu dijarakkan pengambilan.

S: Dah makan sebotol tapi tak ada kesan?

J: Kesan pinklady mengikut hormon badan masing-masing, ada yang sebulan dua baru nampak kesan, ada yang 2-3 hari dah nampak kesan. Untung la kan siapa yang makan 2-3 hari dah nampak kesan?

Ok apa kata kita review sikit kenapa dah consume 1 botol 2 botol tapi kesan TAK ADA!

1. Kurang minum air kosong.

Penting air untuk badan kita memproses segala jenis khasiat dan supplement yang kita ambil. Dan juga penting untuk perjalanan darah kita.

2. Pengambilan Minuman Berkafein dan Bergas

Please. Kafein is a big NO semasa consume pinklady . Kafein boleh menghapus kan khasiat pinklady dari serap ke dalam badan kita! Ruginya beli supplement mahal-mahal lepastu pagi-pagi masih nak minum kafein lagi. Minuman bergas ni dah tentulah tak baik untuk kesihatan. Kandungan gula tinggi.

3. Detox
Kebiasaannya ada feedback yang kami dapat pada permulaan consume pinklady akan mengalami pening, mual dan sakit kepala. Ada juga perubahan seperti cepat berpeluh. Naik jerawat dan sebagainya. Pada peringkat ini pinklady bertindak sebagai Detox untuk badan korang dan singkirkan toksin dalam badan.

4. Pengambilan Lebih dari 1 supplement pada masa yang sama.
Ramai juga yang suke consume 3, 4 jenis supplement serentak. Ini akan menyebab kan darah kita jadi pekat dan akan membebankan buah pinggang kita nanti. Pinklady  dah All in 1 dah tak perlu beli supplement lain dah.

5. Pengambilan bersama ubat doktor.
Biasanya kami akan nasihat anda jika anda sedang mengambil ubat doktor, jarakkan waktu 1 hingga 2 jam pengambilan pinklady dan juga ubat doktor. Atau kalau sakit kronik jangan consume pinklady.

6. Senaman ringan 30 minit sehari
Ini penting untuk mereka yang nak kurus kan badan dengan pinklady . Pinklady ni bukan ubat kurus. Tetapi boleh bantu anda untuk kurus!

 

Sesi soal jawab dah selesai. Anda ada soalan lain selain daripada ini? Boleh terus wassap Zira sekarang.

Dapatkan Pink Lady Terbaru dari Zira sekarang! Zira akan bagi tips-tips penting lain yang perlu diberi perhatian. 100% konsultansi percuma. Boleh tanya apa sahaja yang masih kurang jelas. Ikut tips dan konsisten. Tak habis sebotol lagi tapi dah nampak kesan!

zira stokis pink lady original hq

NAZIRAH (ID 27299)

STOKIS SAH PINK LADY HQ

whatsapp zira pink lady

Komen